G. Besuyen Rijwielspecialist
In the Spotlight

De fiets van Eddy Casteels

30 januari 2015

Aan het begin van het seizoen kreeg Eddy Casteels een prima auto. Maar zoals bekend is het in het centrum van Leiden niet altijd even makkelijk om een auto neer te zetten. Om die problematiek te vermijden, gaat de Belgische coach geregeld op de fiets naar het centrum. Om te wandelen, cultuur te snuiven of de nieuwste muziek in zijn favoriete platenzaak te beluisteren. De fiets is geleverd door G. Besuyen Rijwielspecialist uit Voorschoten. Een schot in de roos, aldus Casteels.


Ronald Besuyen, de eigenaar van de rijwielspeciaalzaak, is een fervent liefhebber van de basketbalsport. Als kind maakte de 48-jarige Besuyen al de glorietijden van Parker Leiden mee. Zelf heeft hij niet gebasketbald. Hij koos voor voetbal bij SVLV en later Randstad Sport. Nadat er een andere keeper was gekomen, koos Besuyen voor de volleybalsport.

Op aandringen van zijn buurman Robert van Osnabrugge is Besuyen enkele jaren geleden weer een keer naar de Vijf Meihal gegaan. Het kwam voor hem niet als een verrassing dat hij meteen weer werd gegrepen door het spelletje. Samen met Van Osnabrugge trok hij mee naar de EuroChallenge wedstrijd in Oldenburg. Daar werd een uitje van gemaakt. Tegenwoordig zit Besuyen in het fanatieke vak aan de kant van de kleedkamer van Zorg en Zekerheid Leiden.

Met Theo Knijnenburg had Besuyen al eens gesproken over de mogelijkheden tot sponsoring. Lid worden van de Businessclub paste echter niet in zijn plaatje. Enkele weken voor de start van het seizoen bracht Knijnenburg een bezoekje aan de moderne rijwielspeciaalzaak – met gloednieuwe werkplaats - aan de Voorstraat in Voorschoten. Met als resultaat dat Besuyen een fiets heeft geschonken aan Casteels.

Besuyen voert diverse merken. De keuze van Casteels viel op een Trek L600 met acht versnellingen. “Voor een fiets met een gesloten kettingkast is deze fiets niet zwaar, maar wel sportief”, aldus Besuyen.

Terug

Deel het met uw vrienden!


In the Spotlight
LEASEFIETS
LEASEFIETS
leenfietsen
leenfietsen
G.Besuyen
G.Besuyen
Even voorstellen
Even voorstellen
Lease-A-Bike
Lease-A-Bike